Page 1 of 1

System sounds are very low but app sounds have normal volume

Posted: Mon Jul 02, 2012 11:15 am
by SXBB
Bought an open box NSZ-GT1 and found that all of the system sounds are barely audible but all apps have normal volume when running. Factory reset had no effect. Anybody know how to normalize the system sounds volume?

Thanks

Re: System sounds are very low but app sounds have normal vo

Posted: Tue Jul 03, 2012 4:09 am
by Jarhead
Did you check system setting, sounds, volume?
There's a separate setting for notifications.

Re: System sounds are very low but app sounds have normal vo

Posted: Tue Jul 03, 2012 8:17 pm
by SXBB
Hey Marine

I don't see a volume adjustment. Just Default or off. I'm running the current OTA V3.2_2012041601 so maybe it was changed?

Re: System sounds are very low but app sounds have normal vo

Posted: Wed Jul 04, 2012 4:17 am
by Jarhead
Well, I'm using a revue but I would think the system settings would be the same, basic Android stuff, but they may have limited it.
I go to system settings, then picture & sounds, then there's a "volume" option.

Re: System sounds are very low but app sounds have normal vo

Posted: Wed Jul 04, 2012 9:15 pm
by SXBB
Yeah, it's not there in my NSZ-GT1. Thanks for trying though!

Re: System sounds are very low but app sounds have normal vo

Posted: Wed Jul 04, 2012 9:19 pm
by SXBB
If I ever get this one rooted, I bet there's a way to tweak it by editing a policy list.

Re: System sounds are very low but app sounds have normal vo

Posted: Mon Aug 13, 2012 9:47 am
by SXBB
Rooted the box and now the system sounds are normal!
:-)

System sounds are very low but app sounds have normal volume

Posted: Sun Dec 30, 2018 3:33 am
by Warneranymn
I will take the door cards off and have a look then. But I would still like to know where the central locking relay is placed in the car?